אבחון דידקטי

תוכן עניינים

עד היום היו הורים שנמנעו מלערוך אבחון דידקטי רק בגלל המחירים של האבחונים הללו. ההורים שידעו בבירור שישנה בעיה, אולי כן הבינו שאין להם כל ברירה והם מיהרו לבצע את הבדיקה. אך הורים שרק התלבטו או שמצד בית הספר בקשו מהם לקחת את הילד לאבחון רק כדי לברר מהו מצבו המדויק של הילד, לא ממש מיהרו לעשות זאת. אנחנו כאן כדי לבשר לכם כ אפשר לאבחן היום תלמידים בלי לקרוע את הכיס.

אבחון בזמן מציל את התלמיד

חשוב לדעת כי לא לחינם נשלחים כיום תלמידים רבים מידי מטעם בתי הספר ומוסדות החינוך, כדי לערוך אבחון דידקטי.

למרות שנדמה כי היד קלה מידי על ‘הדק’ האבחונים, עדיין זה חשוב מאוד. כי למעשה זוהי הדרך לסנן ולבדוק מיהו התלמיד הזקוק לעזרה. כך למעשה מונעים את הכישלונות מראש וחוסכים מהתלמידים קשיים מיותרים.

לא כמו פעם…

בעבר היו הכלים דלים למדי. המורים לא ידעו לאבחן מתי הילד שמתפרע הוא ילד שסובל מבעיה אמתית ומתי זוהי הפרעה הנובעת משובבות יתר.

הייתה נטייה להעניש את הילדים ה’רעים’ בלי לבדוק ולחקור האם עומד משהו מאחורי ההתנהגות הבעייתית הזו.

הגישה הזו שנבעה מחוסר ידע ובהיעדר כלים, הובילה לכך כי תלמידים רבים נפלטו מהמערכת הלימודית והגיעו לפעמים למקומות ממש לא רצויים.

גם אם לא יועיל לא יזיק

מסיבה זו אנחנו עדים לכך כי אכן תלמידים רבים נשלחים לאבחונים גם אם נדמה כי מדובר בבעיה שהיא לא באמת בעיה. לפעמים זה סתם מזג סוער, לעיתים זה ילד שהוא מעט חסר סבלנות ולא כל קושי אמור להצביע על בעיה שיש לה שם…

אך היום יודעים כי הסינון הוא חשוב ביותר. הבדיקה והאבחון בשלבים המוקדמים הם לעיתים קריטיים להצלחתו של התלמיד ואם לא יבצעו אותה בזמן עשויים לאבד שנים יקרות בהם יכול היה התלמיד להיעזר ולהצליח בלימודים באפשרויות ובכלים המתאימים לו.

אצל מי עורכים אבחון דידקטי?

כאן חשוב לשים לב ולפנות אך ורק אל אנשי מקצוע המוסמכים לערוך אבחונים כאלה לילדים. זהו נושא רגיש המצריך ידע, ניסיון ומקצועיות.

אודות כותב המאמר:
תמונה של דנה לוי
דנה לוי

דנה לוי היא עיתונאית ותיקה, בוגרת תואר ראשון בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם אהבה לכתיבה על טכנולוגיה ותרבות.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>