סהר שפע – בשביל מה צריך מלצרים?

תוכן עניינים

כשאנחנו הולכים למסעדה או לבית קפה, אנחנו מצפים לריטואל די קבוע, די ברור ומובן מאליו. אנחנו מצפים להגיע אל המקום, לחכות שהמארחת תושיב אותנו בשולחן פנוי, בהנחה ולא היינו צריכים להזמין מקום מראש, לחכות שהמלצר יגיע עם התפריט, לבחור מתוכו מה אנחנו רוצים לאכול ולשתות, ולאחר מכן לחכות שיגישו לנו את זה. בסוף הארוחה, אנחנו נחכה שהמלצר יביא לנו את החשבון.

כל התהליך הזה לוקח המון זמן, ולא תמיד יש לנו אותו. בטח לא כשאנחנו עובדים, בטח לא כשאנחנו ממהרים, אחת כמה וכמה כשאנחנו רוצים לעשות הכל מהר ופשוט ובכל זאת, ליהנות מארוחה טובה ואיכותית, לא משהו פשוט מדי ובטח לא משהו שאיננו איכותי ובריא.

סהר שפע ורשת ארומה מציעים לנו בדיוק את זה. נורא פשוט ונורא קל. כשאנחנו מגיעים אל אחד מסניפי הרשת, אנחנו לא צריכים לעבוד קשה מדי, לא צריכים לחכות יותר מדי זמן, הכל הולך מהר מאוד. למה זה ככה? כי ברשת ארומה לא צריך לחכות למלצרים.

איך זה עובד בפועל

כל מי שנכנס אל אחד מסניפי הרשת יודע איך זה עובד. מגיעים אל הקופה, בוחרים שם מה אנחנו רוצים לאכול ולשתות, משלמים במקום, ותוך זמן קצר אנחנו מקבלים את זה, לא על ידי מלצר אלא בדלפק עצמו. אז אנחנו מחליטים אם לשבת במקום או לקחת את זה. אנחנו יכולים להזמין מגוון רחב של מוצרים, כולל ארוחות בוקר שלמות.

בצורה כזו, כשאין מלצרים, הבחירה נעשית על ידנו ליד הקופה והתשלום נעשה במקום ולא בסיום הארוחה, אזי שאנחנו גם מזמינים יותר מהר, שכן ברור לנו שככה זה מתנהל במקום. אם אנחנו נתעכב יותר מדי, אז גם נעכב אנשים אחרים שעומדים מאחורינו ורוצים להזמין.

חשוב להדגיש, בשביל שזה יעבוד, בשביל שזה יתפקד כמו שצריך, הרי שגם העובדים במקום צריכים להגיש את האוכל ואת השתייה בזמן קצר, בצורה מהירה ויסודית. באופן כזה, אפשר לספק שירות מהר ובצורה טובה לכל הלקוחות וכמובן להספיק לשרת כמה שיותר מהם.

אודות כותב המאמר:
תמונה של דנה לוי
דנה לוי

דנה לוי היא עיתונאית ותיקה, בוגרת תואר ראשון בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם אהבה לכתיבה על טכנולוגיה ותרבות.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>