ביותר ויותר בתים בישראל, נהוג להתקין היום שתי מערכות חימום, מערכת מיזוג אוויר שמאפשרת עבודה גם על חום וגם על קור, קרי טמפרטורות נמוכות וגבוהות) וכן מערכת חימום שמותקנת מתחת לרצפה ומאפשרת חימום תת רצפתי.
מערכת חימום תת רצפתי עובדת באמצעות צינורות שמותקנים בזמן תהליך הבנייה או השיפוץ, מתחת לריצוף, בין אם זה מתחת לאריחי רצפה, שיש או פרקט, כאשר אותן צינורות מעבירים מים שמתחממים באמצעות גז, ואז בכל פעם כשאנחנו מדליקים את המערכת, אנחנו יכולים ליהנות מרצפה חמה ונעימה. מן הסתם, אנחנו נבחר להפעיל אותה בימים ובלילות קרים, על מנת להימנע מהליכה או ישיבה על רצפה קרה.
על מנת להשתמש נכון במערכת, עלינו להבין אותה ולדעת כיצד היא מחממת עבורנו את הבית. מעבר לכך, חשוב שאנחנו נדע מתי עלינו להתקין אותה וכיצד. לא במקרה ציינו שברוב הבתים יש שתי מערכות מיזוג אוויר, שכן מערכת המזגן המרכזית, הראשית, מאפשרת לנו לקרר את הבית בימים חמים, אנחנו נשתמש במערכת זו גם בימים קרים בשביל לחמם את החדר, אך אם נרצה ליהנות מחימום אפקטיבי של הרצפה, אז נצטרך להשתמש במערכת חימום תת רצפתי.
מה עלינו לדעת על המערכת
הדבר החשוב ביותר לדעת הוא, שאם אנחנו רוצים ליהנות ממערכת כזו, מוטב שנתקין אותה כשאנחנו בשלבי הבנייה של המבנה. אחרת יהיה לנו מאוד קשה לשלב אותה במבנה קיים. זה ידרוש מאיתנו לפרק את הרצפות ולהתקין אותה. כמובן שזה ישבש את כל שגרת החיים שלנו.
דבר אחר חשוב שעלינו לדעת הוא, אם אנחנו רוצים להשתמש במערכת חימום כזו, הרי שעלינו לתכן נכון את האופן בו היא מותקנת, כך שהיא תוכל להגיע אל כל חלק במבנה ולא רק לאזור מסוים.
המערכת פועלת כאמור על צינורות, בהם זורמים מים שמתחממים. מתי זה קורה? ברגע שמפעילים את המערכת, חיישנים מתחילים לפעול, יש זרימה של מים והם מתחממים. לא מדובר בכמויות גדולות של מים, ולכן אין מה לחשוש מבזבוז מים או הוצאות יקרות מדי.