כשאנחנו מחליטים להקים מסעדה, בין אם מדובר במסעדה גדולה או קטנה, בין אם מדובר במסעדה שמתעסקת בסוג אוכל ספציפי ובין אם מדובר במסעדה שמתעסקת באוכל מגוון מסוגים שונים, הרי אנחנו צריכים מקום לאחסן את המרכיבים השונים. חלק מהם יאוחסנו בארונות ובמגירות, מן הסתם, דברים אחרים נידרש לאחסן במקררים, שכן הם דורשים קירור בטמפרטורה נמוכה, כלומר בקור.
כפי שאנחנו יכולים להניח, מקררים של מסעדות הם שונים ממקררים ביתיים, למרות שאנחנו נוכל למצוא בלא מעט מטבחים של מסעדות, בוודאי מסעדות קטנות, גם מקררים קטנים, בסגנון ביתי. זאת בשביל לאחסן פריטים מסוימים, למשל ירקות. אך באופן כללי, מקררים תעשייתיים למסעדות בנויים אחרת, בין אם זה מבחינת הגודל ובין אם זה בהיבטים אחרים, טכניים שקשורים לאופן בו המקרר עובד, הפונקציות השונות שיש בו.
לפני שאנחנו נסביר כיצד אפשר בוחרים מקררים תעשייתיים, חשוב להדגיש, שהשיקולים שאנחנו נבחן מתבססים, לא רק על מה שהמקררים יכולים לעשות, לא רק על דרך האחסון, אלא גם על נקודות אחרות שקשורות לאופי השימוש, התחזוק והתפעול של המקררים. כך שנוכל להשתמש בהם לאורך זמן מבלי שייגרם נזק למרכיבי המזון השונים, מבלי שייגרם נזק למקרר עצמו ואנחנו נוכל להשתמש בהם לאורך זמן.
צריך לקחת בחשבון עוד נקודה וזה העניין הכספי. מן הסתם, מסעדה, בוודאי מסעדות גדולות, מחזיקות יותר ממקרר אחד, לעיתים הן כוללות גם חדרי קירור. לכן, אם אנחנו נידרש לקנות מקרר תעשייתי, עלינו לקחת בחשבון את השיקול הכלכלי שנדרש לכך.
כיצד בוחרים מקררים בצורה נכונה
ראשית, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה המסעדה שלנו צריכה? אילו מקררים אנחנו צריכים ולשם מה. סביר להניח, שבשלב הראשון, אנחנו נקנה סוג מסוים של מקררים, סביר להניח שאנחנו נקנה מקרר אחד או שניים, ורק בהמשך אנחנו נקנה עוד מקררים שיוכלו לשרת אותנו.
שנית, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, כאמור, אילו מצרכים, אילו מרכיבים, אנחנו רוצים לאחסן במקררים. ישנם כאלה שיטעימו לאחסון בשרים, כאלה שיטעימו לאחסון דגים, גבינות, ירקות ודברים אחרים. אם אנחנו מבקשים לשמור על הפרדה לצורך כשרות או כל דבר אחר, אז מן הסתם נידרש למצוא פתרונות לכך, כולל הפרדה בין מקררים.
שלישית, עלינו לשאול את עצמנו איך בדיוק אנחנו יכולים לתחזק ולתפעל את המקרר בצורה נכונה, כך שהוא לא ייהרס, כך ששום מרכיב שלו לא יפגע, איך אנחנו יכולים להפוך את המקרר שלנו להרבה יותר טוב. חשוב מאוד שיהיה זה מקרר שצורך מעט אנרגיה, מבזבז מעט חשמל, וכמובן, יוצר פחות בלאי לטווח הארוך.
לפני סיום חשוב להדגיש, אנחנו נתייחס גם לשאלת המיקום, איפה אנחנו יכולים למקם את המקררים כך שיהיה נוח להשתמש בהם ולא יפריעו לנו בעבודה.